RESET TO RECOVER

Burn-out herstel programma

Voel jij je compleet uitgeblust? Heb je het gevoel geen controle meer te hebben over je gevoelens en brein? Dan heb je misschien wel een burn-out.

Een beetje stress is niet ongezond. Het kan je soms juist focus geven en alert maken. Stress kan pas echt ongezond worden wanneer er geen herstel plaatsvindt, zoals een periode van rust en ontspanning. Bij onvoldoende herstel kan er daarom een burn-out ontstaan. Jouw stress gerelateerde klachten zijn niet meer te negeren en je voelt je compleet uitgeput, waardoor je niet meer juist kunt functioneren.

Hoe herken je burnout

Een burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest. Dit is het resultaat van langdurige overbelasting zonder voldoende ontspanning. Je leeft voortdurend in de hoogste versnelling, zonder even een stapje terug te zetten, te ontspannen en op te laden. En dan? Dan is de accu uiteindelijk leeg. Je voelt je compleet opgebrand waardoor je niet meer juist kan functioneren.

Lichamelijke klachten kunnen onder andere zijn: extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, slaapproblemen en een versnelde hartslag. Ook kun je last hebben van mentale klachten, zoals een verminderd prestatievermogen, vergeetachtigheid, twijfel en een slechte concentratie. Emotionele klachten uiten zich onder andere in prikkelbaarheid, angst, onzekerheid, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens.

Je kunt je hersenen trainen om zichzelf te resetten en herprogrammeren. Daarnaast kun je je brein aanleren om beter om te gaan met stressprikkels. En dat kan ons programma voor jou betekenen!

Trainingen