Hersenschudding/Postcommotioneel Syndroom

Heb jij je gestoten, een klap ontvangen of een ongeluk gehad? Is hierbij je hoofd geraakt of geschud geweest? Ervaar je daardoor klachten? Wellicht heb je een hersenschudding. Dit gaat relatief snel over. Wat veel mensen niet weten, is dat deze hersenschuddingsklachten ook maanden of zelfs jaren aan kunnen houden. Je hebt dan zeer waarschijnlijk Postcommotioneel syndroom (PCS).

Hebben de klachten een negatief effect op je? Ervaar jij dat je niet meer mee kunt? Ben jij niet meer in staat om je leven op jouw manier te leiden?  Stop met doorlopen! Goed nieuws, jij kunt herstellen!

Move The Brain heeft PCS-programma’s die zorgen voor effectief en blijvend herstel. Wij zijn zelf van PCS hersteld, werken met een medisch gekwalificeerd team en baseren ons op onderzoek. Vandaar dat elk hersteltraject op locatie start, persoonlijk, intensief en multidisciplinair is en je in onze revalidatiefilosofie traint!

Wij gaan je helpen, geven je hoop en willen dat je terugkomt!

Hoe herken je PCS?

Houden de klachten van een hersenschudding langer aan dan normaal? Wellicht heb je het Postcommotioneel Syndroom. Andere klachten kunnen zijn:

– Overprikkeling (licht/geluid)
– Vermoeidheid
– Depressieve gevoelens
– Slechte informatieverwerking
– Hoofdpijn
– Concentratieproblemen
– Angst
– Prikkelbaarheid
– Coördinatie problemen

Het programma van Move the Brain helpt bij deze klachten en geeft bovendien erkenning en herkenning.

Procedure en programma

Bij Move the Brain werken we met gepersonaliseerde en wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Wanneer jij je hebt aangemeld, krijg je van ons alle gewenste informatie toegestuurd en zullen we een intake test in gaan plannen. Tijdens het intake gesprek krijgen wij inzicht in de aard van jouw klachten door middel van metingen, gesprekken en vragenlijsten. Daaruit volgt een verslag en gebaseerd op jouw situatie en behoeften krijg je een op maat gemaakt pakket aangeboden. Vervolgens begin je met een voortraject van 1 maand, waarin je gepersonaliseerde oefeningen krijgt toegestuurd en onder andere bezig gaat met je leefstijl. Hierna begint het 10 daagse herstelprogramma op locatie (Zeist).

Tijdens deze 10 daagse krijg je van een multidisciplinair team de trainingen om de slopende symptomen te overwinnen. Dit doen wij vanuit de filosofie dat het hele lichaam behandeld te worden. We voeren uitgebreide evaluaties uit, waaronder met QEEG mapping, om factoren te vinden in het brein en lichaam die jou ervan weerhouden jouw potentieel te bereiken. Door een aanpassing van de levensstijlfactoren via voedingscoaching, het meten van hersengezondheid, het trainen van, neuro revalidatie , etc wordt een combinatie gemaakt van de meest effectieve oplossingen om de symptomen te bestrijden. Dankzij deze innovatieve en wetenschappelijk onderschreven methoden en het werk met de nieuwste technieken vanuit de Verenigde Staten word je brein gestimuleerd en zorgen we ervoor dat je in de toekomst beter bestand bent tegen stress of werkdruk. Hierna kun je mentaal sterker weer naar huis!

En dan? Is het dan afgelopen? Zeker niet! 30 dagen na het programma kom je nog eenmalig terug op locatie voor een aantal metingen. De resultaten hiervan vergelijken wij met de metingen van de intake en bij de start van het programma. In de tussentijd blijf jij werken aan je gedrag en leefstijl. Na het programma blijven we (afhankelijk van je pakket) je coachen.

Lees hier meer over ons PCS programma

Wil jij snel weer lekker in je vel zitten?

Meld je dan nu aan voor ons intensieve PCS herstelprogramma op onze locatie in Zeist. Interesse in dit programma of wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@movethebrain.nl.

Resultaten

Wij meten voortdurend de voortgang van onze deelnemers. Daarom weten we dat ongeveer 72% binnen 3 maanden weer het werk heeft opgepakt of weer naar school gaat.

Het sociale leven wordt vaak nog sneller weer opgepakt. Binnen 4 weken is maar liefst 69% weer aan het genieten van leuke sociale activiteiten.

Testimonials