PCS van personen bij MOVE THE BRAIN

Postcommotioneel Syndroom programma

Ons unieke neuroprogramma biedt een effectieve behandeling van het Postcommotioneel Syndroom (PCS). Rianne Schorel, een van de oprichters van Move The Brain, kan hier over meepraten.

Wat is het Postcommotioneel Syndroom (PCS)?

Een van de meest voorkomende misverstanden is het verschil tussen een hersenschudding en het Postcommotioneel Syndroom.

Een hersenschudding is kortdurend letsel dat redelijk snel weer weggaat. Een hersenschudding duurt een paar dagen tot twee weken. Wanneer de symptomen langer aanhouden, is er waarschijnlijk sprake van een Postcommotioneel Syndroom.

Een Postcommotioneel Syndroom wordt soms wel een “langdurige hersenschudding” genoemd. Dit is echter niet het geval. PCS is een complexe aandoening met verschillende symptomen. De symptomen van PCS kunnen optreden binnen enkele dagen nadat de hersenschudding voorbij is, en kunnen weken of zelfs langer dan een jaar klachten opleveren.

In onze brochure kan je meer lezen over ons PCS-programma.

Let op: De training wordt helaas niet vergoed via de ziektekostenverzekeraar, maar is zowel zakelijk als privé aftrekbaar.

Hoe kun je het Postcommotioneel Syndroom herkennen?

Houden de klachten van een hersenschudding langer aan dan normaal? Wellicht heb je het Postcommotioneel Syndroom. Andere klachten kunnen zijn:

  • Overprikkeling
  • Vermoeidheid
  • Depressie
  • Slechte informatieverwerking.
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen

Het programma van Move the Brain helpt bij deze klachten, en geeft bovendien erkenning en herkenning.

postcommotioneel syndroom

Wil jij snel weer lekker in je vel zitten?

Meld je dan nu aan voor ons intensieve PCS of NAH programma op onze trainingslocatie in Zeist.

Het PCS-programma van Move the Brain

Dit programma biedt een stevige fundering voor de gewenste veranderingen in je leven.

Daarnaast is dit programma bedoeld om de behaalde resultaten vast te houden en om te voorkomen dat je terugvalt in oude patronen van informatieverwerking.

Dit programma is een effectieve methode om je klachten van PCS te overwinnen!

Lees onze brochure voor meer info over ons PCS-programma >>>

Deze training bieden we aan op onze locatie in Zeist.

Interesse in deze training? Stuur ons gerust een e-mail met je vraag of wanneer je graag meer informatie wilt ontvangen over deze training en de mogelijkheden.

Wat is neuroplasticiteit?

Meer info over ons PCS-programma

Ik ben veel beter
Dit was echt een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik was zenuwachtig en wist niet wat ik ervan kon verwachten. Ik wilde ook niet dat ik hoopte dat het zou werken. Die twee weken waren hard werken, maar het was het waard, het heeft me enorm geholpen. Het hele programma is zeer goed op elkaar afgestemd en gaat veel verder dan alleen neurotraining. Ik dacht dat ik alleen hulp zou krijgen voor mijn blauwe plek, maar dit ging veel verder. Een fijne coach, sport, lekker eten en vooral de gesprekken met de andere klanten maakten de ervaring erg plezierig.Het was ook verfrissend om in een omgeving te zijn waar je niet constant hoeft uit te leggen hoe je je voelt, omdat iedereen dezelfde problemen ervaart. Na de training voelde ik me veel positiever en kon ik veel meer aan dan voorheen. Natuurlijk ben ik nog niet helemaal hersteld en moet ik zorgen dat ik voldoende rust krijg, maar het verschil na het programma is enorm.Ik heb een geweldige tijd gehad bij Move the Brain en ik herinner het me met veel plezier. Ik zou het aanraden iedereen!Michiel O.
Vrede in mijn hoofd
Voordat ik aan deze training begon, voelde ik me erg verward met mezelf: altijd een storm in mijn hoofd, gefrustreerd en dagelijks fysiek falen door te veel spanning en stress.Na een interne training van 2 weken kon ik eindelijk rust vinden, ondanks de moeilijkheid van de training. Ik voelde me herboren.Eindelijk had ik de gekoesterde rust in mijn hoofd en als resultaat de veerkracht om mijn leven weer voort te zetten. Ik voel me goed, ik voel me sterk.Ymo Hartzema
Dankbaar
Mijn 16-jarige dochter viel drie jaar geleden op haar hoofd en heeft sindsdien dagelijks verschillende klachten gehad, waaronder hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid. Dit jaar kon ze niet meer naar school. Ze zat helemaal vast. Maar er kwam geen diagnose.Na een QEEG-scan bij Move the Brain werd duidelijk dat de klachten van mijn dochter een reden hadden: het post-hersenschudding syndroom (PCS). Eindelijk! Na de intensieve training moest ze zich aanpassen. Momenteel werkt ze drie keer per week een paar uur per dag. Ze fietst, sport en komt elke dag gelukkig thuis.Wat een verschil met 2 maanden geleden! Van hulpeloos, hopeloos naar vertrouwen in de toekomst !!Marieke & Dewi
Het was een gevecht, maar ik ben terug!
Drie jaar geleden viel ik met mijn fiets en kreeg ik een zware hersenschudding. Na drie dagen rust hervatte ik mijn werk. Ik had echter allerlei 'vage' klachten gehad. Ik kon geluiden niet meer verdragen, was snel moe, emotioneel, hoofdpijn, enz. Ik sleepte mezelf de hele dag door. Ik wilde weer fit en energiek zijn.Het intakegesprek bij MTB zal ik nooit vergeten. Ze herkenden mijn klachten en hadden een verklaring voor wat er met me gebeurde.Momenteel, meer dan een half jaar later, moet ik erkennen dat ik een ander persoon ben. Ik kan MTB aanbevelen aan iedereen die last heeft van een hersenschudding of burn-out !!Carla(meer…)
Ze is terug
Dankzij de kennis, professionaliteit en het positieve denken van het team zien we Veerle (17) elke dag stap voor stap verbeteren. De negatieve symptomen zijn veranderd in positiviteit. Ze is nu een actief, positief, opgewekt meisje dat zelfbewuster is geworden en doelen heeft gesteld die ze in de toekomst zal bereiken.Bij de laatste scan die Veerle heeft gehad, konden we duidelijk zien dat ze grote verbeteringen heeft aangebracht en dat haar brein weer werkt op het niveau dat nodig is om actief deel te nemen aan de wereld om haar heen. Dit is precies wat u voor uw kinderen als ouder zou willen. Move The Brain: bedankt voor de steun voor Veerle en voor ons.Gerard Vriens
Terug naar school
De training van twee weken was intensief en vermoeiend voor Eva (14), maar al na een paar dagen merkte ze al dat de oefeningen succesvol waren en dat ze meer energie had. De variatie tussen de verschillende soorten trainingen was groot. Eva voelde zich als enige niet-volwassene op haar gemak in de groep en de trainers waren allemaal aardig en betrokken. Het was goed om te delen en onder anderen te zijn die dezelfde kenmerken hadden.Vandaag kan ze weer glimlachen en heeft ze de wil en energie om vrienden te ontmoeten. Soms is ze na een drukke week moe, maar ze krijgt er geen hoofdpijn meer van.Tessa, moeder van Eva
Ga met de stroom mee
Nadat ik twee jaar geleden een hoofdwond had opgelopen, bleef ik klachten houden. De belangrijkste klachten waren overgevoeligheid voor veel externe prikkels zoals licht / geluid / bewegingen, mentaal vastlopen en aanhoudende mentale vermoeidheid.Weer mee kunnen gaan met de stroom van het gezinsleven. Ervaar en vier het leven. Weer een positieve kijk op de toekomst hebben. Dat is wat de intensieve training bij Move The Brain mij heeft gegeven.
Lizet
Ik heb veel geleerd
Ik was onzeker. Ik voelde me alsof ik alleen was achtergelaten. Ik kon de juiste professionele hulp niet vinden en kreeg tegenstrijdige adviezen. Dit veroorzaakte veel frustratie. Ik heb het programma Move the Brain als zeer positief ervaren. Het team was warm en betrokken bij persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik heb hoop en een vangnet + hulpmiddelen gekregen om me verder te helpen herstellen. Ik kan het programma van harte aanbevelen aan iedereen.Sanne
Ik durf weer dingen te doen
Ik durf weer dingen te doen, uitdagingen aan te gaan en van het leven te genieten. Daarnaast heeft het proces veel tools opgeleverd om mijn toekomst verder vorm te geven en bovendien om begeleiding te bieden wanneer het moeilijk wordt. De persoonlijke begeleiding van MTB zou ik zeker aanraden. Het is een goed programma. De trainers hebben een groot hart en zijn zeer competent. Het is een geweldige stap naar volledig herstel.Sander (35)
Weer in een positieve stroom
De training was zeer intensief, maar er was ook veel tijd voor ontspanning en sport in een rustige omgeving. Het was geweldig om in een groep 'peers' te zitten. We hebben twee weken in een bubbel geleefd en de tijd is voorbij gevlogen.Inmiddels zijn er 6 weken verstreken en ik merk dat het elke week beter wordt. Het blijft een proces waarbij je je rustmomenten moet blijven nemen. Ik pas veel elementen van de training toe op mijn dagelijkse schema. Ik zit weer in een positieve stroom! Ik heb er weer vertrouwen in dat alles goed komt!Sandra (44)