FAQ

Zet de volgende stap naar herstel! Vind jouw antwoord in de meest gestelde vragen..

Algemene vragen

Wil je de laatste documentaire zien van de co-founders van Move The Brain?

Voor een kijkje in de krachtige reis van Rianne Schorel (mede-oprichter van Move the Brain) naar genezing van het Postcommotioneel Syndroom, bekijk deze documentaire! Klik hier

Wat is de reden dat jullie niet telefonisch bereikbaar zijn?

Het werkt voor ons prettiger om contact te hebben via de mail. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, en zo kunnen we de tijd nemen om daarop te reageren en aan te geven wat je van ons kunt verwachten.
Tijdens de intake zullen wij alle tijd hebben om naar jouw verhaal te luisteren.
Op de website kun je het programma en de inhoud lezen. Mocht je twijfelen of het programma geschikt is, stuur ons dan een email met je vraag.

Ben ik welkom als ik geen PCS, PTSS of burn-out heb?

Stuur ons een e-mail met jouw vragen en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Is het mogelijk om het programma te volgen als ik al jaren last heb van PCS, Burn-out of PTSS?

Ja, wij behandelen mensen die al jaren last hebben van klachten, maar ook mensen die net een aantal maanden klachten ervaren.

Kosten

Wat zijn de programma kosten?

De prijzen verschillen per persoon, dit ligt vaak aan de ernst van de situatie en in welke programma je start. Qua prijzen kun je rekenen op €6000 tot €9000. Middels een intake kunnen wij definitief een programma vaststellen.

Je hebt hierin mogelijkheden tot vergoeding voor zelfstandig ondernemers, particuliere aftrek posten of mogelijkheden tot vergoeding via de werkgever.

Heb ik recht op een vergoeding van de kosten?

Er is een mogelijkheid tot aftrekbare zorgkosten aan het einde van het jaar. Zakelijk kunnen de kosten ook worden afgetrokken door de werkgever.

Intake

Welke intake opties zijn er en wat zijn de kosten daarvan?

Je kunt kiezen uit de volgende opties:
1. Telefonische intake en vragenlijsten excl. btw €75
2. Intake op locatie, vragenlijsten met voormeting Qeeg zonder verslag (data kan vergeleken worden met de informatie van een fMRI) excl. btw €175
3. Intake op locatie, vragenlijsten met voormeting Qeeg met verslag excl. btw €350

Is de intake vrijblijvend?

Ja, de intake is vrijblijvend.

Hoelang duurt de intake op locatie?

De intake op locatie duurt ongeveer 1 uur.

Mag ik iemand meenemen naar de intake?

Ja zeker, dit mag.

Krijg ik na de intake een behandelplan/offerte mee?

Dit krijg je binnen 1 week na de intake toegestuurd.

Hoelang is de periode tussen de intake en de start van het programma?

Dit zal ongeveer 1 tot 3 maanden zijn.

Programma

Wat maakt ons programma uniek t.o.v. anderen?

Ons programma is uniek door onze persoonlijke aanpak en de kennis van het brein die we multidisciplinair kunnen inzetten. Wij hebben een uitgebreider programma dan de meeste andere aanbieders en ook onze nazorg is een positief punt.

Hoe stellen jullie vast welke programma past bij welke persoon?

Dit doen we aan de hand van de intake en testen die je uitvoert.

Zitten er onderlinge verschillen in het programma, of zijn deze voor iedere klant hetzelfde?

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen achtergrond. Wij passen deze training daarom aan per klant.

Is het 10 daagse programma ook mogelijk op een andere locatie?

Nee, deze vinden alleen plaats op onze locatie in Zeist. Je zult dan overnachten in een hotel in de buurt.

Vanaf welke leeftijd kan je je aanmelden?

Ons programma is geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar. Heb je een kind dat jonger is dan 16 jaar? Neem dan gerust contact met ons op zodat we kunnen zoeken naar een alternatief.

Is iedereen geschikt voor het programma?

Nee, niet iedereen is geschikt, onze training vraagt verantwoordelijkheid en de wil om stappen te maken. Dit doen we in een warme en veilige omgeving. Ook is het programma niet geschikt voor individuen met de diagnose autisme of borderline. Ons pand is niet rolstoelvriendelijk, vandaar dat het programma niet geschikt is voor mensen in een rolstoel.

Kan ik het programma volgen als ik heel weinig energie heb?

Ja, ons programma is geïndividualiseerd aan de hand van het advies dat tijdens de intake is opgesteld. Hierdoor is ons programma geschikt voor mensen met een laag energieniveau. Gezien vermoeidheidsklachten onder onze deelnemers heel voorkomend zijn, weten we uit onze ervaring hoe wij een plan kunnen opstellen dat niet té intensief is.

Is het een individueel programma of in een groep?

De training is individueel opgezet en gericht op jouw eigen persoonlijke weg naar herstel. Er zijn echter een aantal korte groepssessies gedurende de week.

Heb je tijdens het programma de mogelijkheid om je terug te trekken tot stille ruimtes?

Ja zeker, in ons pand zijn verschillende stille ruimtes waar je even tot rust kunt komen.

Na het programma

Word ik na het programma nog begeleid?

Ja zeker, na het programma heb je in ieder geval de eerste maand wekelijks telefonisch contact met ons. Ook is er na 30 dagen een terugkomdag en kun je meerdere trainingen inplannen, mocht dat nodig zijn. Afhankelijk van jouw behoeftes blijf je daarna ook nog in contact met ons.

Wat is de te verwachten hersteltijd na het programma?

Dit verschilt per persoon, de één pakt meteen weer alles op, terwijl de ander hier meer tijd voor nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat je na het programma even moe kunt zijn.

Wat ervaren mensen na het programma?

Deelnemers kampen voorafgaand aan de behandeling bij Move the Brain met overeenkomende klachten als overprikkeling (licht en geluid), vermoeidheid en hoofdpijn. Bij de meeste was geen zichtbaar letsel te zien op een scan. Na de behandeling bij Move the Brain ervaren zij verbetering op het gebied van focus. Ze kunnen zich langer en beter focussen, hebben minder last van licht en geluid en meer inzicht in hun belasting-belastbaarheid. Tevens hebben ze een positiever zelfbeeld.

Met name de huiselijke sfeer, de (h)erkenning door deelnemers, coaches en QEEG en het uit huis zijn wordt als zeer positief ervaren. Ook de combinatie van individuele therapie en groepsverband, alsmede de nazorg wordt benoemd als positief.