Burn-out herstel - MOVE THE BRAIN

Burn-out hersteltraining

Voel jij je compleet uitgeblust? Heb je het gevoel geen controle meer te hebben over je gevoelens en brein? Dan heb je misschien wel een burn-out.

Een beetje stress is niet ongezond. Het kan je soms juist focus geven en alert maken. Stress kan pas echt ongezond worden wanneer er geen herstel plaatsvindt, zoals een periode van rust en ontspanning. Bij onvoldoende herstel kan er daarom een burn-out ontstaan. Jouw stress gerelateerde klachten zijn niet meer te negeren en je voelt je compleet uitgeput, waardoor je niet meer juist kunt functioneren.

Hoe herken je een burn-out?

Een burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest. Dit is het resultaat van langdurige overbelasting zonder voldoende ontspanning. Je leeft voortdurend in de hoogste versnelling, zonder even een stapje terug te zetten, te ontspannen en op te laden. En dan? Dan is de accu uiteindelijk leeg. Je voelt je compleet opgebrand waardoor je niet meer juist kan functioneren.

Lichamelijke klachten kunnen onder andere zijn: extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, slaapproblemen en een versnelde hartslag. Ook kun je last hebben van mentale klachten, zoals een verminderd prestatievermogen, vergeetachtigheid, twijfel en een slechte concentratie. Emotionele klachten uiten zich onder andere in prikkelbaarheid, angst, onzekerheid, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens.

Je kunt je hersenen trainen om zichzelf te resetten en herprogrammeren. Daarnaast kun je je brein aanleren om beter om te gaan met stressprikkels. En dat kan ons programma voor jou betekenen!

Procedure en programma

Bij Move the Brain werken we met gepersonaliseerde en wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Wanneer jij je hebt aangemeld, krijg je van ons alle gewenste informatie toegestuurd en zullen we een intake test in gaan plannen. Tijdens het intake gesprek krijgen wij een beeld van jou als persoon en bespreken we hoe we het programma voor jou het beste in kunnen richten. Daaruit volgt een verslag en gebaseerd op jouw situatie en behoeften krijg je een op maat gemaakt pakket aangeboden. Vervolgens begin je met een voortraject van 1 maand, waarin je gepersonaliseerde oefeningen krijgt toegestuurd en onder andere bezig gaat met je leefstijl. Hierna begint het 10 daagse herstelprogramma op locatie.

Van een multidisciplinair team krijg je bijvoorbeeld cognitieve gedragstraining, weerbaarheidstraining en ontspanningstherapie, maar ook houd je je bezig met je leefstijl. Dankzij deze innovatieve en wetenschappelijk onderschreven methoden word je brein gestimuleerd en zorgen we ervoor dat je in de toekomst beter bestand bent tegen stress of werkdruk. Hierna kun je mentaal sterker weer naar huis!

En dan? Is het dan afgelopen? Zeker niet! De resultaten worden getest wanneer jij weer terugkeert naar jouw normale leven. Na het programma zullen we (afhankelijk van jouw pakket) jou nog blijven coachen. We zien elkaar altijd weer na 30 dagen, in deze dagen besteed je ook nog steeds aandacht aan je gedrag en leefstijl.

Lees hier meer informatie over ons burn-out programma

Lees hier meer informatie over de symptomen van een burn-out

Lees hier meer over de werking van neuroplasticiteit in het brein