Burn-out herstel programma

Voel jij je compleet uitgeblust? Heb je het gevoel geen controle meer te hebben over je gevoelens en brein? Dan heb je misschien wel een burn-out.

Een beetje stress is niet ongezond. Het kan je soms juist focus geven en alert maken. Stress kan pas echt ongezond worden wanneer er geen herstel plaatsvindt, zoals een periode van rust en ontspanning. Bij onvoldoende herstel kan er daarom een burn-out ontstaan. Jouw stress gerelateerde klachten zijn niet meer te negeren en je voelt je compleet uitgeput, waardoor je niet meer juist kunt functioneren.

Hoe herken je een burn-out?

Een burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest. Dit is het resultaat van langdurige overbelasting zonder voldoende ontspanning. Je leeft voortdurend in de hoogste versnelling, zonder even een stapje terug te zetten, te ontspannen en op te laden. En dan? Dan is de accu uiteindelijk leeg. Je voelt je compleet opgebrand waardoor je niet meer juist kan functioneren.

Lichamelijke klachten kunnen onder andere zijn: extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, slaapproblemen en een versnelde hartslag. Ook kun je last hebben van mentale klachten, zoals een verminderd prestatievermogen, vergeetachtigheid, twijfel en een slechte concentratie. Emotionele klachten uiten zich onder andere in prikkelbaarheid, angst, onzekerheid, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens.

Je kunt je hersenen trainen om zichzelf te resetten en herprogrammeren. Daarnaast kun je je brein aanleren om beter om te gaan met stressprikkels. En dat kan ons programma voor jou betekenen!

Procedure en programma

Bij Move the Brain werken we met gepersonaliseerde en wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Wanneer jij je hebt aangemeld voor ons burn-out herstel programma, krijg je van ons alle gewenste informatie toegestuurd en zullen we een intake test in gaan plannen. Tijdens het intake gesprek krijgen wij inzicht in de aard van jouw klachten door middel van metingen, gesprekken en vragenlijsten. Daaruit volgt een verslag en gebaseerd op jouw situatie en behoeften krijg je een op maat gemaakt pakket aangeboden. Vervolgens begin je met een voortraject van 1 maand, waarin je gepersonaliseerde oefeningen krijgt toegestuurd en onder andere bezig gaat met je leefstijl. Hierna begint het 10 daagse herstelprogramma op locatie (Zeist).

Tijdens deze 10 daagse krijg je van een multidisciplinair team de trainingen om de slopende symptomen te overwinnen. Dit doen wij vanuit de filosofie dat het hele lichaam behandeld te worden. We voeren uitgebreide evaluaties uit, waaronder met QEEG mapping, om factoren te vinden in het brein en lichaam die jou ervan weerhouden jouw potentieel te bereiken. Door een aanpassing van de levensstijlfactoren via voedingscoaching, het meten van hersengezondheid, het trainen van, neuro revalidatie , etc wordt een combinatie gemaakt van de meest effectieve oplossingen om de symptomen te bestrijden. Dankzij deze innovatieve en wetenschappelijk onderschreven methoden en het werk met de nieuwste technieken vanuit de Verenigde Staten word je brein gestimuleerd en zorgen we ervoor dat je in de toekomst beter bestand bent tegen stress of werkdruk. Hierna kun je mentaal sterker weer naar huis!

En dan? Is het dan afgelopen? Zeker niet! 30 dagen na het programma kom je nog eenmalig terug op locatie voor een aantal metingen. De resultaten hiervan vergelijken wij met de metingen van de intake en bij de start van het programma. In de tussentijd blijf jij werken aan je gedrag en leefstijl. Na het programma blijven we (afhankelijk van je pakket) je coachen.

Lees hier meer informatie over ons burn-out programma

Lees hier meer informatie over de symptomen van een burn-out

Lees hier meer over de werking van neuroplasticiteit in het brein